bg en ru

Услуги

Монтаж на гипскартон и окачени тавани

Монтаж на гипсoкартон и окачени тавани

При закупуването на старо жилище хората не се замислят през какви етапи на ремонт, за да постигнат резултат, който ги удовлетворява и да живеят комфортно в новия си дом. Най-често в старите жилища стените са облепени с тапети, които може да са даже няколко слоя, чието сваляне е почти невъзможно. Освен това проблем е, че стените са криви и отклонението от тавана до пода може да бъде значително.

Друг основен проблем е, че в повечето случаи мазилката е стара, постна и всеки опит да се шпаклова или санои боядиса ще доведе до проблеми. Възможно е също така да има и пукнатини по стените. Вариантите са няколко: първо сваля се изцяло и се полага нова гипсова мазилка, което обаче е доста скъп и трудоемък процес. Втори вариант е да се свали тъам там където е рехава, а на таваните почти цялата и да се възтанови частично, след това шпаклова и боядиса. Трети вариант е да се свали само на подкужусилите места  и на тавана и да се положи изцяло гипсокартон - предстенна обшивка, която освен идиална равнина играе ролята и на топлоизолация, полагайки каменна вата под плоскостите.
Понякога хората предпочитат да се свали старата мазилка изцяло, но това често е излишно.
Затова решаваме да се доверим на сухото строителство – монтаж на гипскартон върху конструкция от метални профили. Изграждането на металната конструкция за предстенната обшивка много улеснява работата и при подмяната на Ел. инсталация,тъй като не се налага къртене вкопаване на кабелите в стената. За по-добра звуко и термо изолация между профилите може да се положим и коментираната каменна вата. Това е другото предимство при изграждането на предстенни обшивки – възможността за допълнителна изолация на помещението. Важно е да се отбележи, че качествената предстенна обшивка включва 2 слоя гипсокартон, разминати по фугите и ползването на плоскости с височината на стените, за да се избегнат допълнителните снадки и и обработката им.
Избирайки този метод на работа, отдавна наложен в Европейския съюз, значително се съкращава времето за извършване на ремонта.

* Имайте предвид, приоритет са ни основните и довършителни ремонти и в зависимост от моментната ни заетост, може и да нямаме възможност да се ангаживаме с Вашият проект.